flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Урок Справедливості

29 грудня 2021, 16:01

Сьогодні Самбірський міськрайонний суд Львівської області підтримав ініціативу Асоціації розвитку суддівського самоврядування в рамках всеукраїнської акції для школярів 1-4 класів і провів «Урок справедливості» з учнями 3 класів середньої школи №1 ім.Т.Г.Шевченка м.Самбора .

  На уроці, який проводили суддя Самбірського міськрайонного суду Львівської області Карнасевич Ганна Іванівна та  керівник апарату суду Кічак Ірина Ігорівна, розповіли учням у доступній ігровій формі роль суду в розвитку держави та суспільства, важливість принципу справедливості і рівності перед законом.

Діти переглянули мультфільми «Кінь проти Хом’яка», «Слон проти Жирафи»  «Їжак проти рака».

Школярі з захопленням пройшли випробування на справедливість – спробували себе в ролі суддів та вирішували конфлікти між героями мультфільмів. Думки дітей розділилися, всі були дуже активні та залюбки висловлювали свої міркування.

Метою уроку було пояснити школярам, що усі люди різні, у них різні погляди на життя, тому виникають суперечки і деякі з них вирішує суд.

За результатами Уроку діти отримала наліпки членів Клубу «Справедливці», диплом про участь класу в акції та книгу «Справедливці» (одну на клас).    

Декілька школярів поділились своєю мрією – стати суддею.

Бажаємо успіху для досягнення в майбутньому цієї мети, наснаги, та такої ж активності і мудрості, яку діти прояви на цьому уроці!

Дякуємо дирекції школи та класним керівникам Добрянській Олені Остапівній та Лоб’як Лесі Григорівній  за сприяння у проведенні заходу, а школярам за активну участь!