flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Самбірському міськрайонному суді Львівської області засуджено особу, яка підтримувала збройну агресію російської федерації проти України

09 грудня 2022, 14:50

         07 грудня 2022 року в Самбірському міськрайонному суді Львівської області була розглянута справа, щодо Ярового Івана Івановича, який поширював текстові та текстово-графічні публікації на сторінках соціальних мереж в яких міститилися виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, визнання правомірною, заперечення тимчасової окупації частини території України, а також глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію російської федерації проти України, розпочату у 2014 році, представників збройних формувань російської федерації, та представників підконтрольних російській федерації самопроголошених органів, які узурпували виконання владних функцій на тимчасово окупованих територіях України.

Ярового Івана Івановича визнали винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 436-2 КК України, і призначили йому узгоджене сторонами покарання у виді позбавлення волі на строк 3 (три) роки без конфіскації майна.

На підставі ст. 75 КК України Ярового Івана Івановича від відбування покарання звільнити з випробуванням з іспитовим строком на 1 (один) рік з покладенням на нього відповідно до п.п. 1, 2 ч. 1 ст. 76 КК України обов’язків періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації , повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання.