flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Самбірському міськрайонному суді Львівської області засуджено особу, яка поширювала публікації на підтримку збройної агресії російської федерації проти України

02 березня 2023, 11:45

      02 березня 2023 року в Самбірському міськрайонному суді Львівської області була розглянута справа, щодо Куц Ольги Андріївни, яка умисно з ідеологічних мотивів, за допомогою соціально-орієнтованій мережі «Одноклассники» поширила публікації у вигляді текстово-графічного матеріалу, на якому зображено озброєних та екіпірованих військовослужбовців збройних сил Російської Федерації, символіка воєнного вторгнення російського нацистського тоталітарного режиму із виглядом літери «Z», виконаної кольорами державних прапорів Російської Федерації та терористичної організації створеної та контрольованої російською федерацією «Донецька народна республіка» з наявним написом: «ZA НАШИХ».

      Куц Ольгу Андріївну визнано винуватою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2, ч. 1 ст. 161, ст. 436 КК України та призначено остаточне покарання на підставі ст. 70 КК України за сукупністю кримінальних правопорушень шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим у виді позбавлення волі на строк 5(п’ять) років без конфіскації майна та без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.