flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

07 листопада 2023, 10:53

Самбірський міськрайонний суд Львівської області провів День відкритих дверей для студентів  Вишнянського фахового коледжу Львівського національного університету природокористування.

Цікавим для гостей стало спілкування із суддею-спікером Бікезіною Оленою Василівною, яка розповіла студентам про суд, чим він відрізняється від інших судів, про  категорії справ, що розглядаються судом, процес їх реєстрації, особливості функціонування автоматизованої системи документообігу суду та про проблеми, з якими стикаються судді та інші учасники судового процесу, про апарат суду, про етапи судового засідання та обов’язки сторін у справі, а також про надходження справ – від отримання до розгляду суддею. Наостанок суддя розповіла про інформаційні ресурси, які є корисними для майбутніх юристів, про перебіг судової реформи та її наслідки, про свій досвід та цікаві справи, які розглядала. Студенти також мали нагоду поставити цікаві для них питання.

Підводячи підсумки Дня відкритих дверей у Самбірському міськрайонному суді Львівської області слід зазначити, що проведення такого заходу сприяє підвищенню загального рівня правової культури, формуванню у молоді довіри та поваги до судової влади, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством задля покращення доступу до правосуддя.